sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Nerianeita toisessa polvessa - 17.12.2009

E-pentue on minulle kasvattajan merkityksellinen useastakin syystä. Kennelnimen esiintyminen toisessa polvessa, paluu täysvalkoisen pentueen pariin reilun kolmen vuoden tauon jälkeen, ajan viettäminen sijoituskoira Namun (Fin Mva Nerian Bona Dea) kanssa jne..
Näiden pentujen emä, Namu, muistuttaa hyvin paljon omaa emäänsä - jo edesmennyttä "elämäni koiraa" Mva & Jw Emberiza Ice Windiä eli Endaa. Ja siksi pentujen onnettomuudessa menehtynyttä mummua "Enda-Enkeliä", onkin muisteltu Namun täällä olon johdosta lähipiirin kanssa paljon. Tässä muutama kuva Endasta, jottei yhdennäköisyyspuheet jää vain mielikuvituksen varaan:

Mummu pikkutyttönä Tallinnan näyttelyturneella

Poseeraamistaito vaikuttaa periytyneet näille viimeisimmillekin tulokkaille, mutta mummukin sen jo hallitsi =)

Tässä yksi lempikuvistani - mummu contiksessa entisellä kotipihalla. Sekä mummulla, että mammalla on molemmilla erittäin kauniit takaosat.

Ja ensi keväänä neljä vuotta täyttävä tytär: Näiden E-pentujen äityliini - Mva Nerian Bona Dea

Tässä Namu Peter Machetanzin valittua sen parhaaksi nartuksi Helsingin kaikkien rotujen näyttelyssä 9/08. Namu itse on tullut valioksi viidessä näyttelyssä ja sen tililtä löytyy myös yksi CACIB.

Namu-mami rentoutuu Tampereen näyttelyn jälkeen vieressään toinen sijoitusnarttuni, musta kaunotar Nerian Candelifera - jonka mamina on siis myös näiden pentujen hoitotädiksi D-pentujen tavoin ryhtyvä Raija.

Tämä oli aivan pakko vielä lisätä. Tässä Namu köllöttelee veljensä Nerian Balderin eli Nooan kanssa lämpimänä kesäpäivänä mökkimme rappusilla. Namu pennuista taaempana.

Pentujen isukki: A-lonkkainen, silmät terveet, sa-neg, kansainvälinen, Suomen, Liettuan, Latvian, Viron ja Venäjän muotovalio - ryhmävoittaja DANVIK MAGNUS BOBBY DAZZLER. Jethrolle on tässä pikkuhiljaa alkanut kertyä jälkeläisnäyttöäkin. Vaikka sen jälkikasvu on vielä nuorta, on viidestä Suomessa näyttelyitä kiertäneestä pennusta 3 kerännyt CACIBEJA meidän kansainvälisistä näyttelyistä ja mm. rotunsa parhaan arvoja on vino pino. Taisipa tulla messukeskuksestakin yhdelle tyttäristä ryhmäsijoitus tuossa vajaa pari viikkoa sitten. Jethro koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN42278/06&R=172.11 Ja tässä pentujen sukutaulu: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FIN35655/06&ReknoI=FIN42278/06





Synnytys itsessään sujui kuin tanssi! Nopeakin se oli, kaikki kuusi lasta syntyivät melkein kahden tunnin sisään niin, että ensimmäinen pentu syntyi 23.55 ja viimeinen 01.59! Ensikertalaiseksi Namu suhtautui synnytykseen harvinaisen rauhallisesti. Tosin koiranakin tyttö on rauhallinen ja varsin rennon elämänasenteen omaava, joten mitenkään suuren suuri yllätys se ei ollut. Tuo ruskea Finlaysonin koiranpatja on Namun oma ja Sijoitus-mami Tiina laittoi sen kotoa tytölle kaikkien muiden omien herkkujen, jolupakettien jne lisäksi mukaan. Koska siitä huolimatta tyttö löytyi jatkuvasti tuolta siniseltä peitolta makoilemasta, annoin sen Namulle myös pentupetiin. Koko synnytyksen aikana Namu petasi varmaan korkeintaan kolmesti. Yhdellä kerralla näistä tuo petasi itsensä alimmaiseksi! Kyllä meillä naurettiin, kun koirasta näkyi ensin vain pieni musta kuononpää, kunnes se pikkuhiljaa työnsi koko päänsä esiin. Sieltä se sitten pitkään tiiraili maailman menoa.





Ja tässä ne nyt sitten ovat! Nerian pikku-E:t, joita äiti ylpeästi hoitaa! Tytöillä on mustat kynsilakkamerkit, pojilla punertavat.





1 kommentti: