keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Pennut muuttivat maanantaina pentutarhaan

ja sekös on jännittävää seurattavaa. Pikkupentujen tassut kun eivät oikein meinaa niitä liukkalla paperilla totella ja yritykset kävellä tarpeita tekemään ovat kuin Bambin yritykset luistella... Massuillensa muksahdelleita pentuja on siis viimepäivinä näkynyt vähän väliä.

Ensimmäiset madotukset pennut saivat täytettyään tuon maagisen kaksi viikkoa. Kahden viikon ikää pidetään ns. kriittisen kauden päättävänä. Esim. kehityshäiriöt usein karsivat pennun pois ennen tuon kahden viikon täyttymistä. Näiden pentujen kehitys on ollut kaiken kaikkiaan oppikirjojen mukaista. Painoiltaankin kaikki ovat jo reippaasti "yli kilon paloja". Nopea kasvu on tosin saanut aikaan sen, että Seran kevyisiin ns. suuren pentueen pentuihin nähden, ovat Namun pennut vielä hieman kömpelöitä. Tämä toki poistuu itsestään tulevien viikkojen aikana pentujen touhukkuuden kasvaessa. Ne nukkuvat, syövät, tekevät tarpeensa ja hieman jo leikkivät - aloittaakseen saman uudelleen hetkeä myöhemmin. Ja Namu on siirtynyt nukkumaan viereeni, sekin uskoo jo lastensa kykyyn ilmoittaa kyllä, jos asiaa tulee.

Uusinta uutta pentulaatikossa on kädestä kiinteän ruoan (turvotettua nappulaa) syöminen. Namu hyvänä äitinä hoiti alle kaksiviikkoisia lähes itsenäisesti. Käsittelyharjoituksia toki pennuille on tehty koko ajan ja Super-dog ohjelmaa suoriteltiin, mutta tarpeetonta pentulaatikon härkkimistä ei alle kaksi viikkoisille harrastettu. Nyt siis pennut alkavat nälän tullen jo pikkuhiljaa hakea kasvattajamamin kättä - kontaktihakua siis on kasvavissa määrin myös ihmistä kohtaan, koira-äidin pikkuhiljaa alkaessa jättäytyä taka-alalle.

Pentupannat söpöläiset saivat samalla matolääkkeidensä kanssa. violetti, keltainen ja oranssi ovat meidän pikkuneidit ja musta, vihreä sekä sininen pieniä prinssejä.

Kuten tuossa aiemmin kertoilinkin jo, on tämä pentue saavuttanut myös kansainvälistä kiinnostusta, jonka johdosta yritän silloin tällöin päivitellä tätä myös englanniksi.

Tervetulleeksi pentuja katsomaan toivottelen uudelleen Remeksen perheen - joilla on C-pentueesta N. Coventina niminen narttu. He liittyvät tämän pentueen myötä nyt myös sijoitus-koiran omistajiin! On ihanaa päästä sijoittamaan narttu perheeseen, jonka jo entuudestaan tuntee!

Puppies with purple, yellow and orange collars are our girls.
Black, green and blue are litlle boys.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti